Prihlásenie

zavrieť

Meno (e-mail):

Heslo:

11.01.2017 Výstrahy

BA
NR
TN
BB
PP
KE
PO
SILNÉ MRAZY /3st/, ĽADOCHOD /3st/

Výstražné spravodajstvo MeteoInfo.sk má neoficiálny charakter a výstrahy slúžia len na informačné účely a upozornenie na výskyt nepriaznivých meteorologických javov. Informácie nemusia byť vydávané na každý nebezpečný jav, naopak, oproti bežným výstrahám sú rozšírené o ďalšie kategórie. Výstražné informácie nie sú v žiadnom prípade podnetom pre záchranné zložky, civilnú ochranu alebo prípravu opatrení. Oficiálne výstrahy sú vydávané výlučne SHMÚ.


3 stupne:


1: Prvý stupeň: Uvedený charakter počasia predstavuje v označených regiónoch malé riziko nepriaznivého vplyvu počasia na ľudské aktivity a procesy v prírode, s týmto charakterom počasia treba vo vybraných regiónoch počítať ojedinele až miestami.


2. Druhý stupeň: Uvedený charakter počasia predstavuje v označených regiónoch mierne riziko nepriaznivého vplyvu počasia na ľudské aktivity a procesy v prírode, s týmto charakterom počasia treba vo vybraných regiónoch počítať miestami.


3. Tretí stupeň: Uvedený charakter počasia predstavuje v označených regiónoch vysoké riziko nepriaznivého vplyvu na ľudské aktivity a procesy v prírode, s týmto charakterom počasia treba vo vybraných regiónoch počítať na miestami alebo na väčšine územia.